МУЗЕЙ ГІТАР НА ВДНГ: НЕЗАБУТНЯ ПОДОРОЖ У СВІТ МУЗИКИ

Щороку, 1 червня, увесь світ відзначає Міжнародний день захисту дітей.

З нагоди свята службою у справах дітей та сім’ї Баришівська селищна рада організовано екскурсію для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та активної учнівської молоді Баришівської громади поїздку до Музею гітар та історії світової електромузичної індустрії. За словами екскурсовода Миколи: – це перший такий музей у Східній Європі та восьмий у світі, де представлені унікальні експонати з різних куточків планети — наприклад, Fender Telecaster 52 та Gibson Les Paul Artisan. Історичні електрогітари болгарського, чеського, японського, американського та навіть радянського виробництва. Загалом у колекції зібрано понад 400 гітар, виготовлених від 50-х років та до сьогодення, деякі з автографами відомих музикантів, такі як австралійський гітарист-віртуоз Томмі Еммануель, американець – Стів Вай, учасники рок-гурту сімдесятих “Смокі”. Основу експозиції складає колекція бізнесмена та власника фірми виробника електрогітар Universum Олександра Дорошенка.

Хлопці та дівчата  відчули себе справжніми музикантами та пограли на гітарі, басах, ударних і клавішних інструментах. А біля яскравого стенда з електрогітарами  зробили ефектні знімки, щоб ніколи не забути про цю унікальну подорож  у світ музики.

А ще, це місце може бути відмінним психологом, адже, як відомо, музика лікує душі, а чого ж іще треба українським дітям у ці важкі часи.

Щиро дякуємо директору компанії Universum guitars, засновнику та власнику Музею гітар Олександру Дорошенку за надану благодійну допомогу відвідати світ музики. Вдячні за сприяння Світлані Волинець.

Гуляючи парком ВДНГ взяли участь в заходах організованих Департаментом боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України: квести, веселі старти, флешмоб «Наркотики – зло!», малюнок на асфальті. Діти отримали подарунки за перемогу та активну участь. Всі присутні мали можливість зробити фото на згадку з собакою на кличку Кокс та отримали позитивні враження від виступу службової собаки Пальміри кінологічної служби Нацполіції України.

 Дякуємо Управління освіти, молоді та спорту Баришівської селищної ради за трансферне забезпечення.

 

Інф. Служби у справах дітей та сім’ї 

Нагору