З 24 –го лютого за чудовою традицією в Баришівській громаді розпочали відзначати веселе свято, яке в народі зветься Масляна

За повір’ям, саме у ці дні Зима зустрічається з Весною. «Масниця» – одне з найулюбленіших українських свят, що має глибоке коріння. Масові розваги та веселощі припадають на останній тиждень перед початком Великого посту.

Саме сьогодні свято завітало в Паришківський старостинський округ. Відвідали свято і представники влади: Баришівський селищний голова Олександр Павлович Вареніченко, заступник Баришівського селищного голови з питань соціального напрямку Жанна Віталііївна Данчук, начальник відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Людмила Миколаївна Бабич, в.о. Паришківського старостинського округу Олена Федорівна Щербина, депутат Паришківського старостинського округу Анатолій Васильович Чорнобай.

 На початку свята до присутніх зі словами привітання звернувся  Баришівський селищний голова Олександр Павлович Вареніченко, який привітав учасників дійства зі святом, побажав міцного здоров’я, кохання, добробуту в родинах, радісного весняного настрою.

Після привітання розпочалася цікава концертна програма . Певна річ, не забули й про старовинні звичаї. Свято Масляної в окрузі відбулося завдяки творчості працівників та аматорів Паришківського Будинку культури та гостей громади.

Святкування супроводжувалося частуванням млинцями, варениками та різними смаколиками.

Наразі святкування продовжується в інших старостинських округах Баришівської громади…

Нагору