Базові концепції гендерно зумовленого насильства

З ініціативи та організаційного забезпечення  служби у справах дітей та сім’ї Баришівська селищна рада  для суб’єктів Баришівської громади, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашнього насильства та насильства за ознакою статі, заступницею менеджерки програми з протидії ГЗН Представництва Міжнародного Медичного Корпусу в Україні International Medical Corps Ukraine Оксаною Магас-Іванців проведено тренінг «Базові концепції гендерно зумовленого насильства: витоки, наслідки, механізми запобігання та реагування».

Під час тренінгу з питань гендерно зумовленого насильства були розглянуті питання: що таке гендер, ознаки й види гендерно зумовленого насильства, вплив стресу на організм людини, поняття гендерних стереотипів та їх формування, а також питання запобігання та попередження гендерно зумовленого насильства – ці та інші актуальні теми досліджувались під час тренінгу. Обговорили також принципи допомоги людям, які пережили гендерне насильство та алгоритм психосоціальної підтримки постраждалих осіб.

Такий тренінг є важливим кроком у напрямку формування нетерпимого ставлення до проявів гендерно-зумовленого насильства в суспільстві. По завершенню заходу усі учасники отримали відповідні сертифікати, що засвідчують їх участь та успішне проходження навчання.

Нагору