Програма “EU4Business: відновлення конкурентоспроможності та інтернаціоналізація МСП”

Програма “EU4Business: відновлення конкурентоспроможності та інтернаціоналізація МСП” оголошує другий етап надання мікрогрантів по 5000 євро для 100 підприємців. Ці гранти спрямовані на підтримку відновлення та сталого розвитку мікропідприємств у деокупованих і постраждалих від війни регіонах України. Програму реалізовує Фонд розвитку підприємництва за підтримки Уряду Німеччини та Європейського Союзу.

Програма буде надавати підтримку МСП через бізнес-об’єднання, кластери, торгово-промислові палати та громадські організації у територіальних громадах. Основні цілі екстреної підтримки включають:

  • збереження робочих місць та зміцнення економіки України;
  • інтеграцію внутрішньо переміщених осіб та жінок у місцеві бізнес-мережі та ланцюги створення доданої вартості;
  • допомогу ММСП у диверсифікації бізнес-моделей та розгляді можливостей цифрової доставки продуктів і послуг;
  • залучення української діаспори до підтримки українського бізнесу.

Програма співпрацюватиме з експертами та консультантами з питань розвитку бізнесу в нестабільних умовах, щоб вирішувати актуальні проблеми українських партнерів.

Звернення до підприємців! Якщо у вас є ідеї чи пропозиції щодо підтримки вашого бізнесу в цей складний час, будь ласка, зв’яжіться з нами за адресою: eu4business.ukraine@giz.de. Незважаючи на складну ситуацію, наша команда в Україні та віддалено з Німеччини продовжуватиме працювати з партнерами та МСП для підвищення стійкості їхнього бізнесу.

Нагору