Проєкт “Простори активних громадян у деокупованих селах Баришівської громади Київщини” с. Перемога

Деокуповане село Перемога Баришівської селищної територіальної громади зазнало значних руйнувань під час військових дій. До війни тут не було ні сільського клубу, ні будинку культури, що вже тоді створювало певні труднощі для місцевих жителів. Відсутність місць для збору громади унеможливлювала проведення культурних заходів, святкових подій, навчальних занять та інших соціальних активностей.

Після деокупації село потребувало не лише фізичного відновлення, але й створення умов для відродження соціального життя. Важливим кроком на цьому шляху стало облаштування місця для збору людей, яке стане серцем громади, місцем зустрічей, обговорень, навчання та спільних святкувань.

Облаштування такого простору стало нагальною потребою для відновлення соціальних зв’язків, зміцнення громади та створення умов для її розвитку, що допоможе людям відчути себе частиною єдиного цілого, відновити довіру одне до одного та до майбутнього свого села.

Відновлення сільського клубу стало пріоритетом для громади. Завдяки тісній співпраці місцевої влади в особі секретаря селищної ради Олександра Ільченка з БО «Фонд громади Березані» (голова правління Алла Новікова), бізнесу та небайдужих мешканців в рамках конкурсу грантів «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», організованого Фондом «Партнерство за сильну Україну» (Кімонікс) та ГО «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» завершується ремонт приміщення колишнього побуткомбінату в с. Перемога.

Завдяки реалізації проєкту створюється сучасний простір для збору громадян, який стане місцем для зустрічей, обговорень та активного залучення жителів села до життя громади. Він сприятиме зміцненню соціальних зв’язків та розвитку громадської активності, що є важливим кроком у процесі відновлення та зміцнення нашої громади.

Дякуємо всім партнерам та учасникам проєкту за підтримку та співпрацю! Разом ми будуємо сильну та активну громаду!

#ФондгромадиБерезані#громадськийпростір #відновлення #громадськаактивність #Перемога #Баришівськагромада #Єднання #Кімонікс #сильнаУкраїна

Нагору