Яка процедура отримання і реалізації ваучера на навчання

Яка процедура отримання і реалізації ваучера на навчання?

 Процедуру отримання ваучера можна умовно розділити на декілька кроків.

Перший крок – вибір професії чи спеціальності. Затверджений Міністерством економіки України перелік професій та спеціальностей для навчання за якими може бути виданий ваучер тут https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0946-20#n15

Другий крок – самостійний вибір закладу освіти для навчання. Інформація про заклади освіти, які проводять навчання за ваучером розміщена на вебсторінці Міністерства освіти та науки України: http://surl.li/efffpi

Третій крок – звернення особи до центру зайнятості, подання заяви та пред’явлення необхідних документів. З цих документів працівник центру зайнятості знімає копії, особа своїм підписом їх засвідчує.

Не пізніше ніж на 8-й робочий день центр зайнятості приймає рішення про видачу ваучера. Рішення оформляється наказом.

Центр зайнятості інформує особу, яка подала заяву, про прийняте рішення протягом 3-х робочих днів з дня його прийняття.

Четвертий крок – звернення особи до центру зайнятості за безпосереднім отриманням ваучера. Таке звернення має відбутися протягом 5-ти робочих днів з дня надходження повідомлення про прийняття позитивного рішення.

Якщо особа з поважних причин, підтверджених документально, не може звернутися у зазначений строк, він може бути продовжений на відповідний період.

П’ятий крок – укладення договору про навчання між закладом освіти та особою. Такий договір має бути укладено протягом 90 днів після видачі ваучера.

Заклад освіти протягом 5-ти робочих днів після укладення договору подає центру зайнятості завірену його копію. Також подається розрахунок вартості витрат на навчання, інші відомості, що стосуються навчання, та відривна частина ваучера з відміткою про прийняття на навчання.

Центр зайнятості здійснює оплату навчання протягом 10-ти робочих днів з дня надходження цих документів.

Заклад освіти інформує центр зайнятості про виконання особою умов договору про навчання протягом його періоду, а протягом 10-ти робочих днів після закінчення строку дії договору подає центру зайнятості копію наказу про відрахування особи з закладу освіти у зв’язку із закінченням навчання.

Скористайтесь унікальною можливістю отримати нову професію або підвищити кваліфікацію за кошти держави.

Подати заявку онлайн та отримати відповіді на поширені запитання щодо отримання ваучера та відповіді на них тут: https://www.dcz.gov.ua/profnavch/voucher

 За докладнішою інформацією звертайтесь до підрозділу служби зайнятості, який найбільш зручний для відвідування. Контакти центрів зайнятості Київської області тут: http://surl.li/clyqi

Консультуємо онлайн через телеграм-канал підтримки: https://t.me/fnLlSCkuIls1ZjVi.

Нагору