Чемпіонат України з бойового хортингу серед дітей та учнівської молоді відбувся в Баришівці

Вчора Баришівщина зустрічала учасників Чемпіонату України з бойового хортингу  серед дітей та учнівської молоді.

Це велика честь для нас приймати в себе змагання такого високого рівня.

 В Чемпіонаті взяли участь спортсмени  з  міста Києва та Київської області, з Одеської,   Кіровоградської, Дніпропетровської та Черкаської областей (загалом – 180 учасників). А це ще один доказ того, що спорт обʼєднує.

Відкривав чемпіонат перший заступник селищного голови Володимир Коцюрбій, в своїй промові побажав спортсменам наснаги та перемоги.

Хоча хортинг і досить молодий вид спорту, але знайшов серед українців багато бажаючих бути сильнішим, спритнішим і непереможнимАдже бойовий хортинг – це справді національний вид спорту, бо він не просто заснований в Україні, в його основу лягли бойові мистецтва українців і наш легендарний гопак. Навіть саме слово «xортинг» походить від назви славетного острова Хортиця!

Сьогодні, перед загрозою з боку божевільного сусіда, відродження наших споконвічних національних надбань в області бойових мистецтв – завдання актуальне і потрібне!

Дякуємо федераціям України та Київської області з бойового хортингу за організацію таких змагань, тренерам, наставникам за вихованців, та всім, хто був задіяний до організації Чемпіонату.

 

Інф. Управління освіти, молоді та спорту Баришівської селищної ради

Нагору