В Баришівській громаді успішно набирає обертів проєкт Крила «Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки»

Всього в першому циклі Програми”Майстерня можливостей” Проєкту Крила взяли участь 20 жінок. Наразі 37 учасниць першого та другого циклу Програми “Майстерня можливостей” отримали такі послуги: індивідуальні та групові зустрічі – консультації, пройшли тренінги з навичок працевлаштування та започаткування і розвитку бізнесу. Отримали нові знання, знайомства, корисні поради від досвідчених власників бізнесу, або роботодавців.

Знайомтеся з учасницею першого циклу Програми”Майстерня можливостей”

Від психолога до інструктора з пілатесу

Ірина Венгер з Баришівки розповідає, як їй вдалося змінити свою сферу роботи й почати займатися тим, що любить.

 Ставте лайк, якщо цікавитеся історіями жінок з нашої Баришівської громади.

Ця історія підготовлена в рамках проєкту «КРИЛА» (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки), що підтримує жінок у працевлаштуванні або у відкритті власної справи.

 За фахом я психолог, але працювала в інших сферах і паралельно 2 роки вчилася в студії фламенко. Коли переїхала в Баришівку, влаштувалася оператором поштового відділення й пішла викладати фламенко в Будинок Культури. Коли пошту закрили, вирішила, що потрібно починати свою справу. Тому пішла на курси,щоб навчитись проводити у заняття з пілатесу, стретчингу, тай-бо та аеробіки Зараз проводжу їх індивідуально та в групах.

  Цього року я пройшла проєкт «Крила» і завдяки ньому почала себе відчувати впевненіше, з’явилося багато інструментів по регулюванню свого життя. Цей проєкт корисний тим, що жінки підтримують одна одну в своїх починаннях, підказують ідеї.

А на тренінгу з основ започаткування власної справи я навчилася практичним речам. Ми пропрацьовували проблеми і потреби потенційного клієнта, створювали цільову пропозицію, робили прорахунки, продумували канали збуту, відкриття ФОП та інші.

 Жінки, зазвичай, дуже невпевнені в собі, їм не вистачає на себе часу. Буває, що чоловік працює, а жінці каже: «Сиди вдома, мені треба дружина, мама дітей, хазяйка». Часом для реалізації жінкам заважає брак знань – може жінка і хотіла б працювати чи зайнятися своєю справою, але не знає, як.

 «В Україні так соціально склалося, що жінка про все піклується, а про себе забуває. Потрібно ж виділяти час собі – і не тільки на манікюр. Займатися речами, які приносять енергію – театр, спілкування з дівчатами, прогулятися в лісі чи просто побути з собою, почитати книгу. Жінка – це насамперед людина, і в неї мають бути всі сфери життя наповнені.

 У нас в Баришівці пілатесом і стретчингом займаюся тільки я. Люди хочуть швидкий результат, м’язи накачати, підтягнути або кажуть, що після домашніх справ стомилися, і тому часто спершу не хочуть йти на пілатес. Тому я розповідаю, що пілатес – це система для здоров’я і контролю свого тіла. Навантаження по господарству – шкідливі для спини, болять суглоби, коліна. Тому після нього якраз і потрібен пілатес, бо це реабілітація для спини. Я ловлю кайф, коли бачу, що людям подобається, вони себе відчувають добре та йдуть у свій день з радістю.

Тепер після проєкту я вірю, що все зможу!

Нагору