Баришівський селищний голова Олександр Вареніченко зі своєю заступницею Жанною Данчук побували у Баришівській лікарні, яка працює в умовах ковідного госпіталю

У Баришівській лікарні, яка працює в умовах ковідного госпіталю, побували в понеділок Баришівський селищний голова Олександр Вареніченко зі своєю заступницею Жанною Данчук. Сюди керівництво Баришівської селищної ради прибуло насправді з почесною місією – привітати Галину Буняк, генерального директора КНП «Баришівська багатопрофільна лікарня», та всю медичну родину з нагоди отримання результатів аналізу діяльності суб’єктів господарювання України від Національного бізнес-рейтингу. А вони – непередбачувано високі, адже підтверджують «раціональність розподілу ресурсів підприємства, впевненість ринкових позицій, досягнення значних результатів діяльності та вагомий внесок в економіку України». А якщо простими словами, то Баришівська багатопрофільна лікарня нагороджена почесним званням «Лідер року», зайнявши третє місце серед 40 кращих державних підприємств Київської області (показник – «Тривалість фінансового циклу», ступінь – золото) і увійшовши до сотні кращих державних підприємств України (показник – «Комплексна оцінка фінансової стабільності», ступінь – срібло). І, як розповіли в оргкомітеті рейтингу, таке звання – результат відкритої і прозорої кількарічної діяльності підприємства, повноцінної роботи на майданчиках електронних закупівель, ефективного публічного управління.

Отримавши цілком заслужені вітання, Галина Буняк запросила гостей на власні очі побачити інший, паралельний бік функціонування очолюваного нею підприємства – побувати на передовій реальної боротьби із коронавірусною хворобою. Погодилися! Одягли все необхідне обмундирування – спеціальні захисні костюми, бахіли, шапочки, рукавички, маски, пройшли зовнішню дезінфекцію і рушили туди, де немає спокійних ночей, де немає обідньої перерви, де боротьба триває в режимі «нон-стоп», де відновлюються й зцілюються легені і, на жаль, душі покидають бездиханні тіла…

– Що бачили і що відчували – важко передати словами, – ділиться емоціями Жанна Данчук. – На кожному ліжку – пацієнти, які мріють дихати на повні груди і благають про допомогу. Навколо них – медики, більшість із них – жінки – тендітні й одночасно мужні, стресостійкі у наднапруженій обстановці. І де тільки вони беруть сили, аби перекласти «тяжких» пацієнтів із носилок на ліжко, стрімголов нести нелегкий концентратор до киснезалежного хворого? І я вже не кажу про «некомфорт» від захисних костюмів, шумів кисневих апаратів… А ще про те, що вони щоденно у зоні зараження, покидаючи яку, повертаються до власних родин, котрих теж піддають небезпеці.

– Мене вразила розповідь молодої медсестри із реанімаційного відділення, яка щодня бореться зі смертю від коронавірусу, а після зміни спостерігає ситуації, коли люди в магазинах і в транспорті легковажно знімають захисні маски і нехтують протиепідемічними правилами, – ділиться Олександр Вареніченко. – Я запитав у хворих, чи вакциновані вони. Відповіді вражають. Більшості не було часу, не встигли, боялися. А дехто просто не вірив у реальність хвороби.

Побачивши на власні очі зовсім інший бік статистичних зведень захворювання, який давно вже став для медиків реальним сьогоденням, керівництво Баришівської селищної ради щиро дякує усім представникам медичної галузі Баришівської громади за самовідданість, за їхню самопожертву заради здоров’я та життя пацієнтів, кожному – за витримку і витривалість, за особистий внесок у боротьбу над коронавірусом!

– Знаю проблеми з недофінансуванням ковідного госпіталю і почув про недотримання обіцянок із боку держави щодо оплати праці медикам, тому вже шукаємо можливості підтримати фінансово працівників Баришівської лікарні, – запевнив Олександр Вареніченко. – Адже у їхніх руках здоров’я і життя всіх громадян нашої громади! І за це ми маємо їм віддячити!

У свою чергу медичні працівники закликають усіх громадян вакцинуватися від COVID-19, адже вони, як ніхто, знають, що перебіг хвороби вакцинованих набагато легший та контрольований.

– Коронавірусна хвороба – підступна і безжальна! Вона забирає сили, здоров’я і, на жаль, життя у людей різного віку. Хвороба не запитає, чи є у вас діти, внуки, чи маєте нереалізовані плани, – з розпачем розповідає Галина Буняк. – Якщо вакцина – це єдиний порятунок від смерті, то чому не скористатися цим імунітетом від смертельного вірусу?

Бережіть себе! Вакцинуйтеся і будьте здорові!

Нагору