Книги читай – успіху досягай

Щороку у дні весняних канікул дитячі бібліотеки України проводять Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Свято – тиждень дитячого читання має давні традиції. В незалежній Україні Тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22 лютого 1993 року, а з 2009 року – має назву Всеукраїнській тиждень дитячого читання.

Продовжуючи щорічну традицію, працівники Баришівської бібліотеки для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради долучаються до проведення Тижня, який у цьому році буде проходить з 23 березня по 2 квітня, під гаслом «Книга скликає друзів». І жодні карантинні обмеження не стануть на заваді, тому що для читання завжди Зелена зона. Заходи відбудуться онлайн.

Розпочинаємо Всеукраїнський тиждень дитячого читання книжковим вернісажем «Сторінками захоплюючих книг».

 Вашій увазі пропонуємо захоплююче  онлайн знайомство з книгами Сашка Дерманського, які є в нашій бібліотеці.

Сашко  Дерманський –  один з найпопулярніших українських письменників, які пишуть для дітей. Він неодноразово здобував відзнаки престижних літературних рейтингів і премій, таких як «Книга року БІ-БІ-СІ», «Коронація слова», «Книга року» та «Золотий лелека». Автор  проводить чи не найбільше зустрічей зі своїми читачами.

Не секрет, що книжки С.Дерманського, написані буцімто для дітей, з шаленою втіхою поглинають і старші читачі, включно з бабусями й дідусями. Цього разу автор утнув іншу штуку: «Стонадцять халеп Остапа Квіточки» – книжка, написана нібито для старшої читацької аудиторії, але ж… Немає жодних сумнівів, що чудернацькі та смішні пригоди молодого вчителя Остапа й не менш чудернацькі та смішні походеньки недодідька Вельзепера припадають до смаку не лише старшим, а й молодшим школярам.

Друга книга, яку хочемо вам запропонувати називається «Король Буків, або таємниця Смарагдової Книги» – прочитавши книгу дізнаєтеся, що героєві цієї книжки, малому буці Гаврикові, пощастило з друзями: в найскрутнішу хвилину він може покластися на симпатичну дракони цю Джульєтту, мудрого лепрехуна Шмигуна, передбачливого пугача Понтія та дрібненького горобчика Петяку. А заодно дізнаєшся, чи вдалося Гаврикові й компанії здолати лихого чаклуна Нарита й розгадати таємницю Смарагдової Книги.

У новій захоплюючій повісті «Чудове Чудовисько» – розповідається про незвичайне знайомство дівчинки Соні з чудовиськом Чу. За кілька місяців Чу мусить заробити сім подяк від людей, бо інакше його закинуть у Країну  Жаховиськ. Безліч пригод і небезпек спіткає героїв, але справжня дружба творить дива…

Друга книжка трилогії «Чудове Чудовисько» має назву «Чудове Чудовисько в країні Жаховиськ» захоплююча, цікава пригодницька повість.

Що ти зможеш заподіяти велетенському Навіженому драконові, який… ковтає бабусь? От і Маляка не знала, що їй робити. Як рятувати Малячину бабусю від Навіженого дракона? Тільки з друзями – Драго і Пиптиком. Але чи встигнуть? Про всі перипетії літературних героїв дізнаєтесь з книги «Маляка і Навіжений дракон».

Нова книга «Мері» не залишить байдужим нікого з читачів… Сім’ю Ковальчуків важко назвати якоюсь особливою. Мама, тато, двоє діток. Щоправда, старший син, Андрійко, й досі не розмовляє. Принаймні, у цьому впевнені всі, хто його знає. А меншій, Марійці, бракує друзів і батькової уваги. В татка на роботі все летить шкереберть, а мама, просто хоче, щоб усе було добре. Звичайна сім’я, звичайне життя… І ось одного дня довкола починають коїтися дуже дивні речі. І що далі, то дивніші й небезпечніші. Може б, усе якось владналося, якби, наче сніг на голову, на них не звалилася бігова лошиця Мері, а за нею криничник Мефодій і підступний пан Вихиляс…

«… За дверима загупотіли кроки, заскреготали залізні засуви. – Пізно, – кинув Натан. – Нас почули. Порятунку не було. Зараз двері розчахнуться і впустять у темницю розлючених вовчків…» Як врятувати Джо і Натан? І як вони врятують ціле… царство? А що було далі дізнаєтесь прочитавши книгу «Царство Яблукарство»

 

Ольга Биба, зав Баришівською бібліотекою для дітей Баришівської ЦБ відділу культури та туризму  Баришівської селищної ради

Нагору