Онлайн-сторітелінг з нагоди відзначення українського Дня родини «Тепло родинного вогнища»

…Хай вогнище наше горить, не згасає,

 Домашнім теплом всі серця зігріває,

 Уся мудрість книг об’єднає родину

 У прагненні знань та читання донині…

Родина – для кожного надзвичайно важлива! Саме рідні завжди підтримають у важку хвилину та порадіють успіхам. Ніде не відчуваєш себе так добре, як у колі близьких. Родина – поняття священне, її потрібно оберігати і шанувати.

Родина — це не тільки люди, що проживають під одним дахом. Це єдність рідних людей, які представляють покоління — від старшого до наймолодшого члена сім’ї. Це пристань, де на нас завжди чекають, люблять, підтримають.  Родинна злагода і любов — це основа міцної сім’ї.

Корені кожного з нас починаються з батьківської оселі, взявши у спадок усе найкраще — мамину пісню, чистоту мови, любов до отчого краю, родовідних традицій, рідної сім’ї.

Український День родини відносно молоде свято і відзначаєтся з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 “Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят” був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.

Тож, з нагоди свята працівники Баришівської бібліотеки для дітей доєдналися до онлайн-сторітелінга «Мудрість книг об’єднує родина».

Хоч карантин триває, але вдома завжди є чим себе зайняти. Наприклад, почитати цікаву книжку. А особливо цінним є те, коли батьки читають своїм дітям, переглядають різнобарвні ілюстрації, діляться своїми враженнями про прочитане, разом фантазують. У родинному коли це завжди виходить затишно і тепло, а спогади залишаються на все життя.

Не менш важливим є емоційний розвиток, який в читанні має кілька складових: це і співпереживання персонажам, і, водночас, емоційне наповнення самого процесу читання, і вибудовування довіри.

Спільне читання не лише дозволяє батькам поділитися своїми цінностями і життєвим досвідом, а й дізнатись багато цікаво про світ дитини.

З нагоди дня української родини наші читачі: Стас та Макар Антоненко, Макар Мельник, Анна та Артем Гранько, Кіра Оніщук, Дмитро та Мілана Кириленки  разом з їхніми родинами поділилися своїми світлинами.

Нагору