Фірмові рецепти паски від спеціаліста відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Людмили Новицької
1 л. молока, 17 яєць (7 повністю і 10 жотків, 10 білків, потім ідуть на бізе))), 700 грм. Цукру, 1 пачка (100 гр.) дріжджів, 170 гр.масла, 80 гр. маргарину, 5 кг. муки.
У тепленьке молоко додаємо дріжді,сіль, цукор (не весь), муки не багато. Замішуємо як на налисники. Нехай сходить ( 40 хв до 1 год.) – в теплі.
Як підійде опара вдвічі:
Окремо яйця (10 жовтків +7 яєць) з цукром взбити, розігріти масло і маргарин, влити туди тепленьким, добавляємо муку і гарно перемішуємо, щоб не забити і не липло до рук.
Переміщуємо у велику каструлю і накриваємо тісто – нехай сходить.
Додаємо остачу муки, ізюм,вимісити змастивши руки олією.
Як тісто піднялося, у підготовлені формочки кладемо 1/3 тіста і знову нехай підніметься у формі, прикрашаємо, змащуємо яйцем, відправляємо в розігріту духовку до 180 гр., а потім 150 гр.
Печемо приблизно 1 годинку, коли пасочки легкі- вони готові!
Смачного та зі святами!