Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області інформує!

До уваги підприємців!

Якщо ви не сплачуєте єдиний соціальний внесок, то позбавляєте себе страхового стажу, допомоги по листках непрацездатності, по безробіттю та права на майбутню пенсію. Крім того, за несвоєчасну сплату нараховується штрафна санкція в розмірі 20% та пеня в розмірі 0,01% за кожен день прострочення.

Актуальний стан розрахунків та історію виникнення боргу можна перевірити за допомогою порталу “Дія”, електронного сервісу Державної податкової служби України “Електронний кабінет” або звернутися до Центру обслуговування платників.

Нагадуємо, що у 2024 році необхідний стаж для виходу на пенсію становить 31 рік.

Дбайте про своє майбутнє вже сьогодні!!!

Шановні роботодавці, підприємці та наймані працівники!

Легальна зайнятість — запорука соціальної захищеності кожного громадянина як сьогодні, так і в майбутньому. Допуск працівника до роботи без укладання з ним трудового договору є грубим порушенням законодавства про працю, а ухилення від сплати податків шляхом використання нелегальної найманої праці підлягає фінансовій, адміністративній та кримінальній відповідальності.

Погоджуючись на неофіційну роботу, працівник позбавляє себе соціальних гарантій: страхового стажу, допомоги по тимчасовій непрацездатності та безробіттю, а також страхування від нещасного випадку на виробництві.

Дбайте про своє майбутнє вже сьогодні!!!

Нагору