#МарафонДобра2024

Сьогодні вранці Баришівка зустріла відомого блогера-волонтера Петра Скрипку. Він відомий всій Україні тим, що пішки долає тисячі км, веде прямі ефіри з різних куточків України та з-за кордону і збирає на допомогу ЗСУ.

Так, під час попереднього пішого марафону з Києва до Лісабону він зібрав 1 млн. 600 тис. грн на лікування та реабілітацію поранених військових.

Ще на початку повномасштабного вторгнення Петро Скрипка приховав своє хронічне захворювання – розсіяний склероз, аби потрапити до війська та захищати Україну. Чоловік проходив службу в теробороні «Азов», але через рік хворобу таки виявили і комісували.

Чоловік не впав у відчай: після реабілітації у госпіталі він вирішив доєднатися до волонтерського руху та допомагати війську таким чином. І робить це Петро досить незвичним способом. Попри важку хворобу, він долає піші марафони Україною та Європою, роблячи трансляції у TikTok, а глядачі своєю чергою донатять на ЗСУ.

В Баришівці волонтер відвідав Опорний заклад освіти «Баришівський ліцей» Баришівської селищної ради, де досить довгий час відповідав на питання учнів, відвідав шкільну столову і навіть пообідав, відзначивши нове смачне меню Євгена Клопотенка.

Як сказав Петро, відповідаючи хлопчику на питання «Чи важко Вам так довго йти?» – «Не важче, аніж хлопцям на передовій. Йти – точно легше! Так як в мене зараз найважче, що маю, це рюкзак! А в них кожна хвилина нелегка!».

Слава Героям! Слава нації, котра подарувала світу таких незламних ЛЮДЕЙ!

Легкої дороги тобі, Петре!

Нагору