В Перемозі висаджено мільйон перше дерево

Сьогодні, 28 жовтня 2023 року,  по всій Україні та близько 30 країнах світу відбулась акція «Мільйон дерев памʼяті та життя» в рамках глобальної екоініціативи Greening of the Planet.  Мета акції: підтримати наших героїв, які боронять Україну на лінії фронту та вшанувати пам’ять тих, хто загинув у бою за Батьківщину а також зібрати кошти на дрони для наших захисників і захисниць (один з таких дронів, 550-тий, був переданий сьогодні військовослужбовцям з нашої громади).

Центральною локацією було обрано наше село Перемога.  До того дерева вже висадили в селах Рудницьке та Лукʼянівка.

Саме звідси відбувалось пряме включення телеканалу «Інтер», онлайн долучались міста та країни, в яких одночасно з нами відбувалась акція. Були ввімкнення з Хмельниччини, Волині, Львівщини, Закарпаття, а також Грузії, Португалії, Литви і навіть Південної Кореї та Домінікани.

В Перемозі були присутні організатори акції, партнери Фонд “МХП-Громаді”, ДП “Ліси України”, керівництво громади в особі Ільченко Олександр, депутат Київська обласна рада Юліан Москаленко, військові та жителі села на чолі зі старостою.

Як зазначив в своєму виступі Олександр Іванович, «першочерговим завданням акції є намір згуртувати українців навколо ідеї відновлення своїх парків, скверів та алей і України в цілому! Бо українці – нація, котра кожного разу доводить, що які б спустошення не лишила по собі війна, ми все відбудуємо, відновимо і зробимо ще кращим!

Символічно, що мільйонне дерево  ми висаджуємо саме в Перемозі – селі, яке вже відроджувалось після Другої світової війни, коли було спалене вщент, і в наші дні, коли вже другий рік оговтується після окупації російськими військами навесні 2022 року…»

Нехай це дерево буде символом відродження не тільки села, а й всієї України!

Слава Україні!

Нагору