15 вересня відбулось чергове засідання виконавчого комітету

15 вересня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Баришівської селищної ради. Згідно порядку денного розглянуто 35 питань.

З важливого:

  1. Прийняли рішення про оголошення конкурсу щодо призначення управителя з управління багатоквартирними будинками на території Баришівської громади. Об’єктами конкурсу стали багатоквартирні будинки, в яких не створено об’єднань співвласників і співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирних будинків. Затвердили конкурсну документацію та склад конкурсної комісії.
  2. Розглянули питання «Про коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення», вирішили встановити тарифи: на централізоване водопостачання – 29,77 грн./куб. м; на централізоване водовідведення – 28,69 грн./куб. м.

Це вимушений крок, який дозволить підприємству вчасно і в повному обсязі розраховуватися з обов’язковими поточними платежами, забезпечити беззбиткову діяльність підприємства та надавати цілодобові якісні комунальні послуги, бо в той час, коли відбулося зростання цін на 25-30 % на закупівлю матеріальних ресурсів, комплектуючих, малоцінних та швидкозношуваних предметів для проведення відновлювальних робіт на інженерних мережах, тариф підвищено всього на 11-16 %.

  1. Внесли зміни до рішення виконавчого комітету від 17.03.2023 № 92 «Про затвердження переліку вулиць для виконання поточного ремонту доріг місцевого значення на території Баришівської селищної територіальної громади», доповнивши вулицями сіл Коржі, Селичівка, Пасічна, провулком в смт Баришівка.
  2. Розглянули питання «Про надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України» – затвердили 11 рішень комісії про надання згоди на виплату компенсацій за заявами жителів громади (за 1 заявою було відмовлено в компенсації).

Серед планових питань: про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади на поховання, про призначення та реєстрацію помічника фізичній дієздатній особі, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, про надання дозволу на приватизацію житла, про знесення зелених насаджень, питання щодо захисту прав та інтересів дітей, про надання дозволу на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

Один з таких дозволів наданий підприємцю з села Перемога, який планує відновити свою діяльність на місці вщент зруйнованого окупантами магазину. Радує, що поступово відновлюється малий бізнес в населених пунктах, які перебували під окупацією.

Детальніше з усіма прийнятими рішеннями можна ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному веб-сайті селищної ради.

Нагору