Стефан Кульженко – видатний український друкар

25 січня 2022 року працівники Баришівської центральної бібліотеки для дорослих відділу культури та туризму Баришівської селищної ради провели  чергове засідання літературно-мистецького об’єднання «Краєзнавча Баришівщина»,  краєзнавчу  візитку «Видатний  український друкар – Стефан Кульженко». Вона була присвячена 185-річниці від дня народження  Стефана Кульженка, друкара, книговидавця, одного з найуспішніших підприємців XIX століття не тільки  в Україні, а й за  її межами, який народився в Баришівці.

З вступним словом виступила очільник літературно-мистецького об’єднання «Краєзнавча Баришівщина», директор Баришівської ЦБС Галина Пацаловська. Вона наголосила на важливості вивчення історії рідного краю, адже древній Баришівський край дав дорогу в життя багатьом відомим на Україні людям.

З основними віхами життя і діяльності Стефана Кульженка познайомила провідний бібліотекар відділу обслуговування Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Світлана Черватюк.

Директор Баришівського краєзнавчого музею Людмила Новоградська провела огляд документів з фондів музею, серед яких подарована автором  книга Вікторії Величко «Київ Кульженків».

Доповнили розповідь місцеві  краєзнавці: Павло Лисенко, Віктор Осипенко, Віктор Калашник, Галина Сташук.

Присутні познайомилися з книжковою виставкою «Майстер книжкових шедеврів».

 

Зав. методично-бібліографічним відділом Баришівської ЦБС Наталія Лавріненко

Нагору