Семінар «Еколого-просвітницька діяльність бібліотечних установ»

16 грудня 2021 року  працівники Баришівської центральної бібліотеки для дорослих на запрошення Київської обласної бібліотеки для дітей взяли участь у обласному онлайн-семінарі, ініційованому Всеукраїнською екологічною лігою, «Еколого-просвітницька діяльність бібліотечних установ».

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко розповіла про велику еколого-просвітницьку роботу, що  проводиться в Київській області та про співпрацю з бібліотеками по екологічному вихованню населення.

 Бібліотечні працівники отримали багато корисної інформації про природоохоронні акції та конкурси Всукраїнської екологічної ліги, в яких беруть участь і бібліотеки.

Було презентовано  Екологічну енциклопедію в 3-х томах та  методичні матеріали Всеукраїнської екологічної ліги. В Баришівській центральній бібліотеці  для дорослих та Баришівській бібліотеці  для дітей є 2 томи Екологічної енциклопедії, надіємось отримати 3-й том. Бібліотеки Баришівщини проводять значну роботу по екологічному вихованню населення, і тому в сільських закладах дуже необхідна нова література екологічної тематики.

Марія Вавер – презентувала літературу по  впровадженню ідей «зеленого офісу». Корисні поради ми отримали і від працівників Київської обласної бібліотеки для дітей, як методичного, координаційного центру для бібліотек Київської області.

 

Зав. методично-бібліографічним відділом Баришівської ЦБС Наталія Лавріненко

Нагору