В її віршах – історія народу: його щасливі і тривожні дні (До дня народження Ліни Костенко)

Віддай людині крихітку себе.

За це душа наповнюється світлом

Ліна Костенко

19 березня  2021  року свій   91-день народження відзначає  Ліна Василівна Костенко.

Ліна Костенко – визначна сучасна поетеса, українська письменниця – шістдесятниця. Своїм життям і творчістю вона засвідчує несхитну мужність, палку любов до України. Її сміливо можна поставити поряд зі славетними іменами Т. Шевченка, І. Франка, Л. Українки. Вона ніколи й ніде не схибила, жодним чином не поступилася своїми високими принципами, не йшла на компроміси зі своїм сумлінням. Ліна Василівна Костенко – поет, філософ, безстрашний, самобутньо й напружено мислячий митець, кришталево чесний перед своїм народом і власною совістю. Творчість Ліни Костенко – приклад шляхетного служіння поезії. Постать цієї жінки овіяна легендами: брак інформації, 16 років заборони, «внутрішня еміграція…..

Літературний відеоколаж  «Поезія Ліни Костенко» підготувала  бібліотекар

бібліотеки-філіалу с. Рудницьке Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Наталія Василенко. Поезію видатної письменниці прочитали читачі бібліотеки Людмила Василенко, Вікторія Євдокимова-Назарова, Ольга Беленок.

Огляд  книжкової  викладки «Слово, як голос душі» провела провідний бібліотекар Баришівської центральної бібліотеки для дорослих Світлана Захарченко.  Особливу увагу вона звернула на нову книгу Олега Кудріна Ліна Костенко, яка вийшла в Харківському видавництві  Фоліо у 2020 році  в серії «Знамениті українці»  і була отримана від  Українського інституту книги. Ця книга—спроба глибше пізнати поетесу як дитину, студентку, дружину і маму, громадянина і патріота своєї країни, просто Людину зі своїми думкам, хвилюваннями, радощами і болем. Це спроба осягнути її шлях, щоб краще зрозуміти глибоку суть творчості Ліни Костенко.

 

Зав. методично-бібліографічним відділом Баришівської ЦБС Наталія Лавріненко

Нагору