Подаруйте дітям родинне тепло

Шукаємо сім’ї, які готові у своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту!

Питання запровадження послуги патронату в Баришівській об’єднаній громаді є актуальним та необхідним. Часто трапляються ситуації, коли у зв’язку з складними життєвими обставинами в сім’ї, дитина тимчасово не проживає чи не може проживати із своїми батьками, іншими законними представниками, ми шукаємо  сім’ї,  які були б готові прийняти до себе дитину на деякий час. Це може бути на кілька днів, тижнів, до півроку, на час подолання родиною дитини складних життєвих обставин. Якою не була б Ваша професія, у кожного  є таланти, уміння, досвід та можливості, якими ви можете поділитися, та допомогти дітям, які опинилися  в складних життєвих обставинах. Ви можете стати помічником, патронатним вихователем для таких дітей. В умовах професійної патронатної сім’ї вдається реабілітувати дитину від впливу обставин, які були в її сім’ї, та надати комплекс підтримки батькам та родичам дитини з тим, щоб досягнути якісних змін.

Патронат-це швидка сімейна допомога дитині та її сім’ї, яка передбачає: тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатних вихователів, комплексну підтримку батьків/родичів дитини у вирішенні сімейних проблем та подоланні складних життєвих обставин, активна підтримка контактів дитини з родиною, за неможливості повернення дитини у свою сім’ю – пошук для неї люблячої родини.

Патронатний вихователь – це робота, яка стане вашим покликанням!

Патронатними вихователями можуть стати повнолітні громадяни України які мають позитивний досвід виховання дітей, мають житло ( власне, орендоване), не мають судимості, стан здоров’я яких дозволяє забезпечувати догляд та виховання дітей, один (одна) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю, вміють працювати в команді на рівні зі спеціалістами, пройшли навчання за спеціальною програмою підготовки сімей-кандидатів у патронатні вихователі.

За надання послуги патронатний вихователь щомісяця отримує: грошове забезпечення в розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, соціальну допомогу на утримання та виховання дитини в розмірі 2-х прожиткових мінімумів відповідно до віку дитини, сплату єдиного внеску за загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатного вихователя. Це норма пенсійного забезпечення, завдяки якій патронатні вихователі підлягатимуть загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та накопичують соціальний стаж.

За додатковою інформацією звертайтесь до Центру соціальних служб Баришівської селищної ради за адресою: смт Баришівка, вул. Богдана Хмельницького, 21, кабінет 19, тел. 04576-54373, 0974348183 ( в приміщенні ЦПР «Мрія»).

Чекаємо на звернення, надіємось і віримо, що є люди, які хочуть і здатні допомогти дітям!

Завантажити (PDF, 582KB)

Нагору